Conducta de bere este tot mai aproape

Posibil ca unul din visele copiilor este acela de a avea la robinet diferite sucuri, doar sa ridice de robinet si sa curga sucul preferat direct in pahar. Cu timpul, visul copilul de alta data se schimba, iar dorinta de a dori suc la robinet se schimba in dorinta de a curge berea de la robinet in halba direct cu doua degete de spuma.

Ei bine, cea de a doua dorinta a devenit oarecum realitate, insa nu pentru consumatorii de bere, din pacate. Un mare producator de bere belgian tocmai a lansat prima conducta de bere in orasul Bruges, aceasta avand o lungime de aproximativ 3 km lungime care tranziteaza o mica bucata din oras.

Astfel, conducta va lega fabrica de bere direct cu o instalatie de imbuteliere care se afla la marginea orasului, lucru care va genera totodata niste costuri mult mai mici datorita faptului ca nu vor mai fi folosite cisterne, lucru foarte bun pentru producatorul de bere.

Astfel, prin aceasta instalatie se pot tranzita aproximativ 4.000 de litri de bere pe ora, ceea ce in sticle inseamna 12.000. Astfel, prin reducerea costurilor cu transportul, producatorul va ramane cu profituri uriase de pe urma comercializarii de bere, mai ales ca Halve Maan, compania in cauza, este pe un trend foarte ascendent in ultima perioada.

Volumul de vanzari al companiei a crescut cu aproximativ 30% anul trecut, un lucru de-a dreptul considerabil, iar anul acesta se asteapta ca vanzarile sa urce cu inca 20 de puncte procentuale.

Char daca suntem departe, aceasta conducta poate arata faptul ca in viitor vom putea avea la robinet pe langa apa si alte lichide, cum ar fi berea sau sucul. Bineinteles, va trebui foarte mult investit in instalatii si aparatura, mai ales ca fiecare tip de lichid va avea un alt tarif de pe metrul cub.