Cel mai cunoscut oraș din Maroc: Marrakech

Marrakech este recunoscut prin faptul ca reprezinta capitala turismului marocan. Acest oras este celebru datorita culorilor sale, fiind o destinatie de vacanta foarte apreciata de multi turisti.

Multe dintre obiectivele din acest oras fac parte din patrimoniul UNESCO, iar aromele ce imbie trecatorii de peste tot sunt foarte apreciate de toata lumea. Strazile din acest oras sunt linistite, chiar daca se mai pot intalni uneori zone mai putin curate.

Cel mai popular mijloc de transport din aceasta zona sunt motocicletele ce vin din toate directiile, de asemenea mai sunt si masini dar si hamali si carute ce claxoneaza ori de cate ori se iveste o situatie neprevazuta. Strazile nu sunt chiar cele mai linistite locuri din Maroc in care te-ai putea afla.

Orasul Marrakech, chiar daca are si strazi, prezina si multe zone mai linistite special destinate turistilor. Aceste zone te imbie cu frumusetea lor, iar aroma de portocala se simte peste tot. Exista o multime de cofetarii din care poti alege. Piata Jemaa el Fna este un loc de o foarte mare importanta in acest oras.

Imediat ce apune soarele devine cel mai important loc de intalnire pentru toti locuitorii orasului dar si pentru turisti, fiind locul de unde multi dintre ei isi cumpara diverse suveniruri, dar si sapun sau sticle cu ulei de masline.

Mai tarziu, oamenii prezenti acolo se aduna la reprezentatiile de gatit in aer liber. O alta demonstratie ce nu trebuie ratata este modul de preparare a ceaiului marocan utilizand menta din belsug. Fresh-ul de portocale costa mai putin de 2 lei, iar puzderia de mancaruri te imbie de peste tot.

Trebuie sa fii atent insa si la faptul ca mancarea nu este uneori chiar cea mai sanitara asa ca daca stii ca ai probleme, ar fi mai bine sa ramai doar cu uitatul.