Puterea vaniliei – Ce proprietati are vanilia?

Un veritabil concurent al ciocolatii, vanilia, este una dintre cele mai folosite mirodenii cand vine vorba de produse de cofetarie si patiserie.

Putini sunt cei care cunosc, insa, valentele terapeutice ale vaniliei (vanilla Bourbon, vanilla Tahitian). Studiile efectuate in cadrul laboratoarelor de medicina naturista, arata ca, aromata planta poate fi folosita in afectiunile legate de andropauza si impotenta.

Barbatii, cu afectiuni ale aparatului reproducator, care insa doresc sa guste din placerea actului amoros dar nu isi permit celebra pilula albastra, pot apela la parfumatele batoane de vanilie.

Sa demonstrat ca pot vindeca impotenta, si chiar mai mult, pot fi folosite in obtinerea „Elixirul amorului perfect”.

Acesta se obtine in urma macerarii timp de 15 zile intr-un litru de tuica a:

  • 10g de scortisoara,
  • 20g coaja de lamaie,
  • 15g cimbrisor,
  • 25g baton de vanilie,

Omogenizand compozitul astfel obtinut zi de zi in intervalul celor 15 zile.

Separat se pregateste un sirop din 1 kg miere de albine diluat intr-un litru de apa. Se amesteca ambele preparate si…. atentie capul sus!!!!

Nu doar domnii, ci si doamnele, aflate la andropauza, pot beneficia de puterea terapeutica a batoanelor de vanilie. Efectul folosirii vaniliei induce o stare de buna dispozitie si ajuta la pierderea in greutate. Pentru „o silueta de manechin” incercati sa consumati un baton de vanilie zilnic.

Lasand deoparte aspectul fizic, pentru persoanele care au probleme cu stomacul, vanilia poate fi folosita pe post de calmant.

Un baton de vanilei fiert in 200ml de lapte 1% grasimi, poate fi un calmant al durerilor cauzate de hiperaciditatea gastrica.