Spinning – O excelenta activitate cardiorespiratorie

Spinning este o excelenta activitate cardiorespiratorie similara joggingului si orelor de aerobic. Aceasta poate fi considerat o alternative la acestea (cu beneficii sporite) sau poate fi potrivit pentru cei cu limitari ortopedice.

Spinning –ul a luat fiinta in anul 1987 la idea lui Jonathan Goldberg, un ciclist sud african. El a gasit o metoda de a ramane alaturi de sotia sa, insarcinata fiind, fara a-si pierde antrenamentul, montand in garaj pe un suport bicicleta de competitie, transformand-o intr-o bicicleta stationara.

Pentru a putea vorbi despre o clasa tipica de spinning, trebuie ca aceasta sa fie alcatuita dintr-un instructor si o serie de participanti, cu totii folosind biciclete special create pentru acest tip de efort.

Intensitatatea antrenamentului variaza in functie:

  • Rezistenta la pedalare, care poate fi modificata cu ajutorul unui dispozitiv de fiecare dintre participant, astfel incat sa se potriveasca nivelului dorit.
  • Cadenta care poate varia (mai lenta sau mai rapida) atunci cand rezistenta la pedalare creste.

Variatia de pozitii in stransa legatura cu rezistenta din pedale cu scopul de a lucra musculature trenului inferior in diverse moduri.

Intreaga ora de spinning se desfasoara pe o muzica antrenanta ( sincronizarea pedalarii cu ritmul muzical). In urma efectuarii acestui tip de antrenament participantii simt o atitudine entuziasta si o serie de beneficii:

Fizice:

  • Arderea grasimilor resultant pierderea in greutate.
  • Imbunatatirea activitatii inimii si a plamanilor, precum si scaderea riscului de imbolnavire a acestora.
  • Cresterea densitatii osoase.
  • Echilibrarea niveluli de colesterol si imbunatatirea nivelului de trigliceride.
  • Ajuta la combaterea insomniei.

Psihice:

  • Scaderea pana la disparitie a stresului si anxietatii.
  • Increderea in sine.
  • Imbunatatirea puterii de concentrare si de obtinere a ceea ce v-ati propus.
  • Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti vointa pentru a va antrena la o ora de spinning.

Drum intins si spor la pedalat!!

Sa invatam sa ne antrenam corect!

Informatiile din site-ul nostru nu trebuie sa ia locul antrenorului personal. Se vrea a fi un ghid de care sa te folosesti pentru a intelege mai bine ceea ce inseamna antrenamentul. De retinut, primul pas pe care trebuie sa il faci inainte de a te apuca de un program de antrenament fizic, consulta un Doctor sa aflii, daca esti apt pentru efort fizic. Numai Doctorul este in masura sa spuna daca tu esti apt din punct de vedere fizic sa incepi un program de antrenament bazat pe exercitiu fizic.

Trebuie sa stii ca aparitia durerilor la nivelul articulatiilor, oaselor si in interiorul cutiei toracice nu sunt un semn bun si trebuie imediat sa apelezi la un specialist pentru a face investigatii in amanunt. Durerile musculare (febra musculara) sunt normale daca nu depasesc limita de durere suportata in momentul folosirii grupei de muschi supusa acestora.

La inceputul fiecarui antrenament trebuie sa respectam cateva reguli de baza pentru a preveni accidentarile nedorite si pentru a efectua un antrenament eficient.