Studiul stiintific despre acizii grasi esentiali efectuat de Doctor Budwig

Secretul acizilor grasi esentiali a fost descoperit de catre genialul biochemist, Doctor Johanna Budwig. In anii ’50 aceasta a descoperit modul in care sa diferentieze diversele structuri ale grasimilor prin intermediul cromatografiei pe hartie.

Aceasta a observat faptul ca privind la microscop sangele unei personae bolnave, sa zicem de cancer, caracteristicile lipidelor sunt alterate si acestea isi schimba culoarea.

A descoperit ca prin saturatia dietei cu un volum mare de acizi grasi esentiali combinati cu aminoacizi cu sulf, starea deteriorata a sangelui se amelioreaza si simptomele bolii dispar in mod miraculous. Acestea au fost primele studii care au aratat efectul acizilor grasi esentiali asupra organismului uman.

In 1957 la Congresul International de Nutritie din Paris, 900 de experti delegati din tari din intreaga lume au aflat despre ultimele rezultate ale studiului si Institutul Stiintific de Studiu Impotriva Cancerului – echipat cu cel mai elaborat microscop electronic care exista la vremea aceea – a demonstrat ca singura substanta care caracterizeaza celulele canceroase, opus celulelor sanatoase, era grasimea izolata: formatiunile de grasime din nucleele celulelor, din celulele corpului si citoplasma ( este vorba aici despre grasimea denaturata care si-a pierdut abilitatea de a retine oxigen).

Conform descoperirilor Doctorului Budwig, in celulele in curs de dezvoltare, exista o bipolaritate intre electronii pozitivi din nucleu, cei negativi din membrana celulara si acizii grasi cu un grad ridicat de nesaturatie. Procesul de diviziune celulara incepe in nucleul acelei celule. Celula stem si celula fiica sunt astfel separate si dezbinate de membrana bipolara.

Atunci cand o celula se divide suprafata acesteia este mai intinsa si trebuie sa contina destula materie de acizi grasi la suprafata pentru ca noua celula sa se divida complet de cea propriu-zisa. Cresterea normala este intotdeauna reprezentata de un proces clar definit. Exista procese de crestere peste tot, in fiecare parte a pielii noastre si a membranelor (chiar si la adulti). Celulele batrane trebuie eliminate pe masura ce cele noi se formeaza.

Atunci cand acest proces este intrerupt inseamna ca corpul incepe sa moara. Doctorul Budwig a mai adaugat faptul ca “…grasimile care sunt alienate corpului blocheaza metabolismul altor grasimi din glandele delicate, din capilare si din statiile de filtrare. Astfel uleiurile solidificate tratate la cald trebuie evitate.”

Doctorul Budwig a incheiat spunand:

“Oamenii sunt de fapt ca niste antene pentru captarea luminii solare si ca electronii din alimentatia noastra reprezinta un sistem de rezonanta pentru energia soarelui. Fara uleiurile extrase din seminte bogate in electroni in alimentatia noastra suntem sortiti regresului.”