Sofer incepator fiind

Am carnetul de sofer de vreo 3 – 4 luni. Am facut pana acum mai bine de 1000 km, nu e mult dar ok. Am condus in afara orasului dar si pe stradute stramte, in cartiere marginase sau strazi de boieri. In timpul asta ce am observat:

Mi-am luat portocala jos. Nu pentru ca mi-ar fi rusine de faptul ca sunt incepator ci pentru ca astialalti mai cu experienta nu pot sta nicicum in spatele unui incepator. Acum ca nu o mai am, culmea, nimeni nu ma mai depaseste fara motiv sau imi da priviri ciudate.

E enervant sa conduci cu cineva langa tine, care desi nu are permis isi da cu parerea intr-una despre cum conduci si iti mai si da sfaturi. Pana acum am ajuns la concluzia ca cel mai placut e sa mergi singur.

Majoritatea strazilor sunt praf. Incerci sa eviti o groapa sau o denivelare si risti sa dai in alta. Iar chestia asta cu caile ferate e groaznica, aici ma refer cand ai de trecut peste cale ferata care e aruncata acolo unde da Dumnezeu, daca ai viteza, e noapte sau nu stii drumul cu viteza de 20 km/h sare masina de sta sa crape.

In rest ce sa mai zic, nu ma dau expert ca sunt incepator dar macar sa ne aducem aminte fiecare ca odata si odata toti am fost.