Ultimele cuvinte ale criminalilor condamnati la moarte

De cateva zile am tot citit si vazut cateva documentare despre criminali. Modul in care gandesc si de ce ajung sa comita crimele. Si ce e drept, e drept… ca sa ajungi cat de cat sa le intelegi modul de a actiona trebuie sa ai ceva studii ca eu nu am ramas cu foarte multe.

Dar m-am oprit la ultimele lor cuvinte inainte de a fi executati. Ce am citit si vazut eu sunt din America. Oricum, mie mi se pare interesant.

Ricardo Ortiz spune: Fii puternic. Eu sunt impacat. Te iubesc pe tine si copiii mei. Ne vedem. (tipul nu a avut nici o ruda sau vre-un prieten prezent).

John Wayne Gacy ultimele cuvinte: Kiss my ass.

Timothy McVeigh : Eu sunt stapanul destinului meu. Eu sunt capitanul sufletului meu.

George Appel m-a facut sa zambesc oleaca: Ei bine, domnilor, sunteti pe cale sa vedeti un mar copt. (a fost ucis in scaunul electric deci e de inteles gluma).

Jimmy Glass : As mai fi pescuit.

Cativa sunt amuzanti dar majoritatea isi cer scuze pentru ce au facut, isi iau la revedere de la familie sau nu spun nimic. Dar cei mai multi sfarsesc in texte de genul: Dumnezeule, sunt gata sa vin, fiul tau e pregatit. Oricum, dupa fetele lor iti dai seama ca nu sunt genul de oameni cu care sa stai la o cafea in miez de noapte.

Asta e, trist putin dar sincer nici ca m-as intrista pentru ei.

Da ma, toti ne copiaza

Nu mai pot de nervi si suparare. Noi romanii de cand e lumea am fost primii la orice. Si tot de cand e lumea strainii veneau si ne furau ideile fara ca macar sa aiba bunul simt sa ne multumeasca.

Noi am fost cei ce au inventat oina, dar au venit repede americanii si l-au numit beisbol. Se mai dau si mari ca a lor a fost stralucita idee.

Tot asa e si cu eugenia si cate si mai cate. Mai ales in medicina, stiinta si medicamente noi am fost cei mai cei. Noi am revolutionat lumea.

Dar astea le-a pus capac la toate. De cand am auzit de accidentul lui Schumacher la schi sunt de-a dreptul indignat. Sunt convins si asta fara doar si poate ca l-a copiat pe Huidu. E mai mult ca sigur.

Ar trebui sa facem o revolta ca nu se mai poate asa.